Βιογραφία

Ο Μιχάλης Μπρούζος, ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Ωδείο Πειραιώς (Πειραικός Σύνδεσμος), από όπου απεκτησε το πτυχίο και το δίπλωμα του, και τα δύο με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και διάκριση παμψηφεί», στην τάξη του Παναγιώτη Δεληγιάννη.

Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον μαέστρο Ανδρέα Καρμπόνε όπου και απέκτησε τα πτυχία ειδικού αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί».

Έχει παρακολουθήσει τάξεις master class από τον Roland Dyens, τον Joseph Urshalmi, και μαθήματα ερμηνείας από τον Γιώργο Χατζηνίκο.

Απο το 1998 διδάσκει ως καθηγητής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό ωδείο Καλλιθέας καθώς και στην Μαδριγάλειο μουσική σχολή Κορίνθου. Έχει πραγματοποιήσει προσωπικά ρεσιτάλ και master classes (με θέμα τις τεχνικές δυνατότητες της κιθάρας και την ερμηνευτική προσέγγιση του ρεπερτορίου της) στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Στουτγκάρδη και το Kornwestheim της Γερμανίας.

Ως μέλος των AnimaCorda , ασχολείται με τη σύνθεση έργων για σόλο και δύο κιθάρες, χορωδιακά σύνολα καθώς και για σύνολα εγχόρδων και πνευστών.

Οι επιρροές απο είδη οπως latin-jazz,Fusion,flamenco αλλά και κινηματογραφική μουσική ειναι εμφανείς στις συνθέσεις του σχήματος τόσο στην πρώτη (ομώνυμη) δισκογραφική τους δουλειά (Soulincident records) όσο και στο δεύτερο δισκογραφικό βημα τους στο οποίο συμμετέχουν και οι Χρήστος Θηβαίος και Γιάννης Κότσιρας.(Lost and found-EMI).

Έχει συνεργαστεί (δισκογραφικά και συναυλιακά) με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς του χώρου όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Μπάμπης Στόκας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκκας, Ελένη Πέτα,Βασίλης Καζούλλης, Πέτρος Γαιτάνος, Άννα Λινάρδου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Ερωφίλη, Γεωργία Νταγάκη, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Πέτρος Κούρτης, Μιχάλης Πορφύρης, Αντώνης Μιτζέλος, Αντώνης Ανδρέου, Χάρης Λαμπράκης, Quinteto Tangarto, Opus Femina κ.α.

Τον Δεκέμβρη του 2010 με τους AnimaCorda εκπροσώπησε την Ελλάδα στο European Broadcast Union (EBU) σε μία συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.

Το 2012 συνέθεσε με τους AnimaCorda την μουσική για την θεατρική παράσταση “Το ξέφωτο” του Στέφανου Παπατρέχα.

Το Μάιο του 2013 οι AnimaCorda ηχογράφησαν στην μουσική ακαδημία του Katowice στην Πολωνία το κοντσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με την συμμετοχή της Orkiestra Kameralna Silesian Art Collective υπό την διεύθυνση του Mateusz Walach. Έργο το οποίο ο συνθέτης αφιέρωσε στους ίδιους. Το άλμπουμ “Symbioza” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015.

Το φθινόπωρο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του EP με τίτλο “Orison” όπου και αφιέρωσε στη κόρη του Άννα.

Τον Ιούλιο του 2016 συμμετείχε, στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην παράσταση-αφιέρωμα στις μουσικές του Nino Rota για τις ταινίες του Federico Fellini. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο ωδείο Ηρώδου Αττικού. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διήυθυνε ο Γερμανός μαέστρος Frank Strobel.

Tον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του EP με τίτλο ¨Rootless¨.

Το 2016 δημιουργεί μαζί με τον μπασίστα Πέτρο Λαμπρίδη, το γκρουπ “TheLastLust”, με τους οποίους το Σεπτέμβρη του 2017 κυκλοφορούν την πρώτη ομώνυμη δουλειά τους.

Το 2018 δημιουργεί τους Michalis Brouzos quartet και κυκλοφορεί μαζί τους την καινούρια του σύνθεση “Grown”.

Το 2019 δημιουργεί τους Michalis Brouzos group μαζί με τον Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο και τον Μιχάλη Πορφύρη στο βιολοντσέλο.

 

Προσωπική δισκογραφία:

  • Orison (Μιχάλης Μπρούζος-2014)
  • Rootless (Μιχάλης Μπρούζος-2016)
  • Grown (Μιχάλης Μπρούζος-2018)

Δισκογραφία με τους AnimaCorda duet:

  • AnimaCorda (Soulincident records-2006) (με τον Άρη Λαvαρίδη)
  • Lost & found (EMI records – 2008)
  • Symbioza (Odysseas Konstantinopoulos – 2015)

Δισκογραφία με τους theLastLust:

AnimaCorda … χορδές με ψυχή..

 

Ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα με γερές δόσεις κινηματογραφικής, τζαζ, λάτιν, τάνγκο, έντεχνου τραγουδιού και βέβαια κλασικής μουσικής, από την οποία προέρχονται οι δύο κιθαριστές και δημιουργοί Γιώργος Μπεχλιβάνογλου και Μιχάλης Μπρούζος με προσωπική καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2002 ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ

Από το 2002 που οι AnimaCorda ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους (με τον κιθαριστή Άρη Λαναρίδη στην σύνθεση τους μεχρι το 2006), έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και σε διεθνή φεστιβάλ.

2006 – Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ ΔΙΣΚΟΣ “ANIMACORDA”

Το 2006 εξέδωσαν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο “Animacorda” από την δισκογραφική εταιρεία “Soulincident”. Ακροβατώντας μεταξύ της κλασικής, της latin-jazz και της κινηματογραφικής μουσικής το αποτέλεσμα κερδίζει τις θετικές κριτικές του τύπου.

2008 Ο ΔΙΣΚΟΣ “LOST AND FOUND”

Στις αρχές του 2008 εκδόθηκε ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο “Lost & Found” από την δισκογραφική εταιρεία EMI στον οποίο συμμετέχουν οι τραγουδιστές Γιάννης Κότσιρας και Χρήστος Θηβαίος.

2010 EBU

Τον Δεκέμβριο του 2010 εκπροσωπησαν την Ελλάδα στο European Broadcast Union (EBU) σε μία πανευρωπαική συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.

2011 ΤΟ ΞΕΦΩΤΟ

Το 2011 έγραψαν τη μουσική για την θεατρική παράσταση “Το Ξέφωτο” του Στέφανου Παπατρέχα.

2012 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2012 τιμήθηκαν από τον συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με ένα κοντσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα, το οποίο έγραψε ειδικά γι’ αυτούς.

2013 ORKIESTRA KAMERALNA SILESIAN ART COLLECTIVE

Τον Μάιο του 2013 το κοντσέρτο ηχογραφήθηκε με τη συμμετοχή της Orkiestra Kameralna Silesian Art Collective υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Mateusz Walach στην μουσική ακαδημία του Katowice στην Πολωνία.

2015 Ο ΔΙΣΚΟΣ “SYMBIOZA”

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο “Symbioza”.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Έχουν επίσης συμμετάσχει, δίνοντας το δικό τους προσωπικό ύφος, στη δισκογραφία πολλών άλλων καλλιτεχνών όπως οι: Μιλτιάδης Πασχαλίδης (“Σπουδή στον Ανδρέα Ροδινό” από το album “Ξένιος – Η Κρήτη εντός μου”), Salina-Γιάννης Κότσιρας (“Πάλι θα στη δώσω τη καρδιά” από το album “Το καινούριο σου όπλο”), Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (“Χορεύοντας σ’ αγνωστα μέρη” από το album “Ένας τρελός”).

Τέλος, ως AnimaCorda αλλά και προσωπικά, έχουν συνεργαστεί συναυλιακά με πάρα πολλούς σημαντικούς συνθέτες, τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και μουσικούς της σύγχρονης Ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής σκηνής.

theLastLust

Οι theLastLust είναι ένα μουσικό εγχείρημα των Μιχάλη Μπρούζου & Πέτρου Λαμπρίδη (Κιθάρα-Μπάσο). Το 2016 με την συμμετοχή της Sugahspank! (φωνή), Γιώργου Κοντογιάννη (Κρητική λύρα), Νίκο Παπαβρανούση (Τύμπανα) και Μιχάλη Καταχανά (Βιόλα) ήχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο.

Ηχοληψία μίξη και Mastering έκανε ο Παναγιώτης Χούντας

Διαθέσιμο για αγορά στο Apple Music

 Δισκογραφία

MichalisBrouzos-Rootless
michalisbrouzosquartet

Orison: Album notes..

Buy Orison

Σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή: Μιχάλης Μπρούζος

Κιθάρα, μαντολίνο: Μιχάλης Μπρούζος, τρομπόνι: Αντώνης Ανδρέου, νέι: Χάρης Λαμπράκης,

μπάσο: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τσέλο: Ειρήνη Αναστασίου, τύμπανα-κρουστά: Θωμάς Ματρακούκας, φωνητικά στο “Lullaby”: μαμά και..κόρη!

Με την ευγενική συμμετοχή του γυναικείου φωνητικού συνόλου “Opus femina” υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.

Ηχοληψία: Ηλίας Λάκκας, Νιόβη Παναγιωτάτου, Δημήτρης Καρπούζας, Αλέξανδρος Κούρος

Μίξη, mastering: Ηλίας Λάκκας, Odeon sound studios, Αθήνα.

Φωτογραφία: Μιχάλης Μπρούζος

Artwork: Κυριάκος Τερζόπουλος

Φάλια, Αντώνη, Χάρη, Θωμά σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη σας. Φίλε μου και μαέστρο Οδυσσέα σε ευχαριστώ που είσαι πάντα εκεί για μένα…

Το άλμπουμ αυτό είναι αφιερωμένο στη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου..τη κόρη μου Άννα..

Rootless: Album notes..

Buy Rootless

Σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή: Μιχάλης Μπρούζος

Rootless (Μετανάστες… Θα μπορούσαν να ήταν τα παιδιά μας… Είναι τα παιδιά μας)

1.Prelude to pain
2.Stachti
3.Erevos

Σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή : Μιχάλης Μπρούζος

Φωνητικά : Άννα Λινάρδου
Κιθάρες: Μιχάλης Μπρούζος
Βιολί: Κατερίνα Τεπελένα
Βιόλα: Χάρης Γκίτσιος
Τσέλο: Έλλη Φιλίππου
Κόντραμπάσο: Πέτρος Λαμπρίδης
Προγραμματισμός : Κώστας Στεργίου
Ηχοληψία, μίξη και Mastering : Παναγιώτης Χούντας, “In a Jam Studios” Πειραίας, Ελλάδα
Artwork : Παναγιώτης Χούντας

grown: Album notes..

Buy grown

Σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή: Μιχάλης Μπρούζος

(The long way..of life..almost there..)

Κιθάρα: Μιχάλης Μπρούζος
Πιάνο: Θωμάς Κοντογεώργης
Βιολί: Κατερίνα Τεπελένα
Κοντραμπάσο: Πέτρος Λαμπρίδης

Ηχοληψία: Παναγιώτης Χούντας

Μίξη και mastering στα Sierra sound studios, Αθήνα, Ελλάδα.

Παραγωγή: Μιχάλης Μπρούζος και Παναγιώτης Χούντας

Φωτογραφία: Μιχάλης Μπρούζος

Artwork: Λευτέρης Φωτεινάτος

Symbioza

SYMBIOZA

Album Notes

Έχει χαρακτεί για πάντα στην μνήμη μας και στην καρδιά μας η στιγμή που ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μας ανακοίνωσε ότι συνθέτει ένα κοντσέρτο για εμάς. Η αγωνία μας αλλά και η τεράστια χαρά και ικανοποίηση που πήραμε όταν το πρωτακούσαμε. Η προετοιμασία του πάνω στις κιθάρες μας και τέλος η πραγμάτωσή του σε ηχογράφημα αυτού του δίσκου. Μέσα από τη συμβίωση αυτή εμείς είδαμε τους εαυτούς μας στις νότες του Οδυσσέα και ελπίζουμε κι ο ίδιος να είδε τον δικό του στις χορδές μας.

Σ’ ευχαριστούμε…

AnimaCorda

Ελληνική μουσική παράδοση..αιώνες, σε αυτή την ταλαιπωρημένη και καταπατημένη από κατακτητές γη (ειρωνικά πανομοιότυπη με την αντίστοιχη της Πολωνίας), ο λαός μας με πόνο και μεράκι, ύφαινε ρυθμικά και τονικά μοτίβα. Με τόση πολυπλοκότητα, είναι η αλήθεια, όση και ιδιοσυγκρασία του.

Όσο ωριμάζαμε, ως άνθρωποι αλλά και ως δημιουργοί­μουσικοί, η ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε αυτή μας την μουσική κληρονομιά ολοένα και γιγαντώνονταν. Πόσο πιο ευλογημένη θα μπορούσε να ήταν αυτή η συγκυρία λοιπόν. Αυτό το “δισκογραφικό” πάντρεμα δύο πολιτισμών. Η δική μας κατάθεση, δύο ακριτικές σπουδές, δύο διασκευές μας σε αγαπημένα “αποστάγματα” της Ελληνικής γης.

Με βαθειά αγάπη και σεβασμό.

AnimaCorda

Available on

AnimaCorda

Album Notes

Ένα κλασικό κιθαριστικό ντουέτο σε δικές του συνθέσεις που ισορροπούν μεταξύ της new-age, latin jazz και συμφωνικής κινηματογραφικής μουσικής, ενορχηστρωμένες για σύνολα ακουστικών οργάνων όπως κλασική και ακουστική κιθάρα, βιολί, βιόλα, ακκορντεόν, φλάουτο, φωνητικά, τύμπανα κ.α

Available on

Apple Music

Lost & Found

Album Notes

AnimaCorda… Χορδές με ψυχή.. Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που πάντα υπηρετούσαν οι δύο σολίστες της κιθάρας και φίλοι Μιχάλης Μπρούζος και Γιώργος Μπεχλιβάνογλου. Αυτά καθόρισαν το όνομα και το κοινό μετέπειτα στόχο τους. Μια εκρηκτική μουσική μίξη με γερές δόσεις από κινηματογραφική, jazz, latin, tango και φυσικά κλασική μουσική..

Available on

Apple Music

theLastLust

Buy theLastLust

1 – Brand New Day
2 – Building Bridges (feat. Sugahspank!)
3 – Hush
4 – The Last of Them
5 – Salome (feat. Sugahspank!)
6 – Nuages Gris / Grey Clouds (The Last Liszt)

Μουσική και ενορχήστρωση του Μιχάλη Μπρούζου (εκτός απο το 6.. Μουσική του Franz Liszt, σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Μπρούζου).

Στίχοι (tracks 2 και 5): Sugahspank!

Μία παραγωγή των Μιχάλη Μπρούζου & Πέτρου Λαμπρίδη.

Οι TheLastLust είναι:

Κιθάρες : Μιχάλης Μπρούζος
Ηλεκτρικό μπάσο, Κόντραμπάσο & Murmux : Πέτρος Λαμπρίδης

Με την συμμετοχή των :

Κρητική λύρα : Γιώργος Κοντογιάννης
Τύμπανα : Νίκος Παπαβρανούσης
Βιόλα : Μιχάλης Καταχανάς

Φωνητικά: Sugahspank!

Ηχοληψία, μίξη & Mastering: Παναγιώτης Χούντας στα “In a Jam Studios”, Πειραίας, Ελλάδα

Πρόσθετες ηχογραφήσεις στα Sierra Studios απο τον Θοδωρή Νικολακόπουλο.

Το Artwork είναι ένα γλυπτό του Γιάννη Μπρούζου (Ωάννες).

Καλλιγραφία της Έλλης Κυριαζίδου.

Πολυμέσα

Συναυλίες

Τύπος

Επικοινωνία!

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message